Editorial #12 | Mingle with Arts: Ένας χρόνος μαζί!!!

4

04/08/2013 από cmorfakis

Με το τέλος της καλλιτεχνικής περιόδου 2012-13 ολοκληρώνεται και η πρώτη φάση του blog Mingle with Arts. Μέσα από τα 98 posts μας προσπαθήσαμε να καλύψουμε ένα ευρύ φάσμα παραστάσεων και εκθέσεων που πραγματοποιήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι τον Ιούλιο του 2013. Εξ αρχής δηλώσαμε ότι δεν λείπουν από το ελληνικό διαδίκτυο αξιόλογες προσπάθειες παρουσίασης και κριτικής της σχετικής πολιτιστικής δραστηριότητας και παραγωγής στην Ελλάδα. Στόχος μας όμως μέσα από το Mingle with Arts ήταν να εκφράσουμε προσωπικές απόψεις και κριτικές για παραστάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις με ένα διαφορετικό τρόπο, λιγότερο διανοουμενίστικο, ελιτίστικο και «δήθεν» και περισσότερο απλό, ανάλαφρο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες μας σε πολλά από τα σχετικά posts. Αδυναμίες που σχετίζονται με τις ελλιπείς σε ορισμένες περιπτώσεις γνώσεις του συντάκτη αλλά και την πίεση και έλλειψη χρόνου ώστε τα posts να γραφτούν στην ώρα τους. Ήταν άλλωστε και μια πρώτη προσπάθεια να εκτεθούν δημόσια προσωπικές κρίσεις και απόψεις που πολλές φορές διατυπώνονται πιο εύκολα σε συζητήσεις αλλά λιγότερο εύκολα σε ένα κριτικό κείμενο κάποιων αξιώσεων. Τα σχόλια, οι παρατηρήσεις σας αλλά και η θέρμη με την οποία αγκαλιάζεται το συγκεκριμένο εγχείρημα (13.082 views ως σήμερα) αποτελούν για μας πρόκληση ώστε να γίνουμε ολοένα και καλύτεροι στο μέλλον. Θέλουμε να προσφέρουμε περισσότερο κριτικά κείμενα, με λεπτομέρειες και αναλύσεις για τις παραστάσεις και τις παραγωγές που σχολιάζουμε. Κείμενα που θα δίνουν περισσότερες πληροφορίες αλλά θα προσφέρουν και ένα ερμηνευτικό πλαίσιο για την πληρέστερη κατανόηση των θεατρικών, οπερετικών χορευτικών και εικαστικών παραγωγών. Ελπίζουμε ο δεύτερος χρόνος λειτουργίας του Mingle with Arts να είναι περισσότερο δημιουργικός. Ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες που μας τίμησαν με την επιλογή τους. Υποσχόμαστε να γίνουμε καλύτεροι χωρίς να χάσουμε τη φρεσκάδα και τη διαφορετικότητά μας που μας ξεχωρίζει από ανάλογες προσπάθειες. Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι σε όλους και ραντεβού και πάλι τον Σεπτέμβρη και την νέα καλλιτεχνική περίοδο.

Advertisements

4 thoughts on “Editorial #12 | Mingle with Arts: Ένας χρόνος μαζί!!!

 1. Ο/Η nikolaos stragkas λέει:

  χαχαχαχα! που πας Μορφάκη, για βουτιές και χωριάτικη στην παραλία…;;;

  «να εκφράσουμε προσωπικές απόψεις και κριτικές για παραστάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις με ένα διαφορετικό τρόπο, λιγότερο διανοουμενίστικο, ελιτίστικο και «δήθεν» και περισσότερο απλό, ανάλαφρο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες μας σε πολλά από τα σχετικά posts. Αδυναμίες που σχετίζονται με τις ελλιπείς σε ορισμένες περιπτώσεις γνώσεις του συντάκτη αλλά και την πίεση και έλλειψη χρόνου ώστε τα posts να γραφτούν στην ώρα τους. »

  Με το πρώτο δε συμφωνώ γιατί είσαι snob και φαρμακομύτης μέχρι εκεί που δεν παίρνει, με το δεύτερο συμφωνώ και επαυξάνω! 

  «Ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες που μας τίμησαν με την επιλογή τους. Υποσχόμαστε να γίνουμε καλύτεροι χωρίς να χάσουμε τη φρεσκάδα και τη διαφορετικότητά μας που μας ξεχωρίζει από ανάλογες προσπάθειες. Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι σε όλους και ραντεβού και πάλι τον Σεπτέμβρη και την νέα καλλιτεχνική περίοδο.»

  Εσύ κατεβαίνεις για βουλευτής νομίζω και ψαρεύεις ψήφους από φιλότεχνους/ες… Αχχχ, να δούμε πιο κόμμα θα σε στεγάσει…! Της Αννούλας ίσως; Αν και μου φαίνεσαι όπου φυσά ο άνεμος πολιτικά! 

  Καλό Καλοκαίρι λοιπόν! Καλά μπάνια!

  ________________________________

  • Ο/Η cmorfakis λέει:

   Πρώτον, ελπίζω να αγόρασες εισιτήρια για το Bayreuther Festspiele, τόσα χρόνια μου το έχεις υποσχεθεί και ακόμα περιμένω!!!

   Δεύτερον, μην είσαι τσιγκούνης και να έρχεσαι στις παραστάσεις που σου προτείνω για να έχεις δικαίωμα γνώμης μετά στα όσα γράφω. Άκου εκεί snob… :ΟΡ

   Τρίτον, αν δε με καλέσει η Γιάννα δεν κατεβαίνω πουθενά.

   Τέταρτον, να πάμε και εμείς μερικές μέρες διακοπές, ο χειμώνας θα μας βρει με νέες αρμοδιότητες έκπληξη!!!

 2. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

  … καλή, δημιουργική συνέχεια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Μαζί με 1.629 ακόμα followers

Αρέσει σε %d bloggers: